Fakültemize Ziyaret

Çorum Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gıda Mühendisliği Bölümümüz bünyesinde kurulan Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı Ekmek Üretim Bölümü’nde incelemelerde bulundular, Rol ekmek, pide ve dünyanın en büyük medeniyetleri arasında yer alan Hititler döneminde tüketilen ekmek çeşitlerinin üretimini gerçekleştiren Üniversitemizin, çölyak hastalarının sağlıklı bir şekilde tüketebileceği ekmek üretimi için başlattığı çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Ziyarette Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Öncü Akyıldız, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçil Türksoy ve Mühendislik ve Tıp Fakültesi öğretim elemanları yer aldı.

Heyet, Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı incelemelerinden sonra Makine, Metalurji ve Malzeme, Kimya, Gıda ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Laboratuvarlarını ziyarette bulundular. Heyet daha sonra Dekanlığımıza ziyarette bulundu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonrası Çorum Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Dekanımız Prof. Dr. Ali Kılıçarslan’a yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.