2016-2017 Eğitim ve Öğretim Bahar Yarıyılı Ders Kayıt İşlemleri

2016-2017 Eğitim ve öğretim bahar yarıyılı ders kayıt işlemlerinizi 31 Ocak 2017 Salı saat 14:00 ile 05 Şubat 2017 saat 17:00 zaman dilimi arasında gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Belirlenen süre içerisinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o dönem için hiçbir şekilde ders alamayacakları gibi, sınavlara giremeyecekler ve öğrencilik haklarından yararlanamayacaktır.

Ders Kayıt İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

1- Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrencinin bizzat kendisi sorumludur.

2- Öğrenci, akademik takvimde belirlenen süre içinde derslere kayıt yaptırmak zorundadır.

3- Kaydını yenilemeyen öğrenci ders alamaz, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.

4- Haftalık ders programında diğer derslerle kısmen de olsa çakışan derslere kayıt yapılamaz. Bu koşul devamsızlık sebebiyle tekrar alınan dersler için de geçerlidir.

5- Katkı payı/öğrenim ücreti ödeme yükümlülüğü olan öğrenciler, ödeme yaptıktan sonra ders seçimi yapabilirler.

6- Öğrenci, normal olarak alması gereken yarıyılda almadığı veya alıp da başarılı olamadığı derslere, o derslerin verildiği ilk yarıyılda, en alt yarıyıldan itibaren alamadığı ya da başarısız olduğu derslerden başlayarak öncelikle kaydolmak zorundadır.

7- Üçüncü yarıyıldan itibaren GANO'ya bakılmaksızın öğrencinin bir yarıyılda kaydolabileceği derslerin azami kredi miktarı, o yarıyıl için belirlenmiş kredi miktarının 1/3'ten fazlasını geçemez.

8- Türk Dili-II ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II dersleri örgün ve uzaktan eğitim (HUZEM)  olmak üzere iki türde açılmıştır. Belirtilen dersleri uzaktan eğitim ile almak isteyen öğrencilerimizin her bir ders için 25,00 TL ücret ödemeleri gerekmektedir. Örgün eğitimi seçen öğrencilerimiz bu dersler için herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir.

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim  ve Sınav Yönetmeliği için tıklayınız.