Yenilikçi Eğitim Ağları (Innovative Training Networks - ITN) Çağrısı

Yenilikçi Eğitim Ağları (Innovative Training Networks - ITN): Henüz doktora derecesini almamış ya da 4 yıldan az araştırma deneyimi olan araştırmacılar için burs-destek imkânı sağlamaktadır. Desteklenen ITN projeleri kapsamında, proje ortağı kuruluşlar yenilikçi bir konuda araştırma yaparken, araştırma pozisyonları açarlar ve kariyerlerinin başındaki araştırmacıları (yüksek lisans, doktora öğrencileri gibi) istihdam ederek eğitirler. Avrupa Komisyonu ise bu projelerde istihdam edilen araştırmacılara burs imkânı sunar.

ITN çağrısı kapsamında araştırma alanlarında konu sınırlaması olmadan, kariyerinin başlangıcındaki araştırmacıların eğitilmesi hedeflenmektedir. ITN Çağrısı, birden fazla ülkeden farklı akademik ve akademik olmayan (sanayi kuruluşu, STK vd.) kuruluşları bir araya getirerek, konusunda deneyimli araştırmacılar tarafından, doktora derecesini almamış genç araştırmacıların eğitilmesine yönelik projeler geliştirilmesine önayak olmaktadır. Bu vesileyle deneyimli araştırmacılar, kendi alanlarında yetişecek genç araştırmacılar için kurumlarında araştırma pozisyonu açma ve Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan uluslararası araştırmacılar ile araştırma yapma/çalışma fırsatı yakalamaktadır.

Not: EURAXESS Jobs Portalı (https://euraxess.ec.europa.eu/jobs) daha önceki yıllarda ITN projeleri desteklenmiş kişi ve kurumların, araştırma pozisyonu ilanlarını yayınladıkları bir portal olarak kullanılmaktadır. Bu portal üzerinden ülke ve araştırma konusu seçerek desteklenmiş ITN (ve hatta COFUND) projelerinde araştırmacı olarak başvurabileceğiniz ilanlara erişebilirsiniz.

2019-2020 Marie S. Curie Çalışma Programı’ında yer alan ITN çağrısı bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.