TEKNOFEST 2019 Teknoloji Yarışmaları Başvuruları Başladı

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve 550 binden fazla ziyaretçisi ile dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olan Teknofest 2019 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline başvurular başladı. 2018 yılındaki festivalde İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa büyük bir başarıya imza atarak, etkinlikten farklı kategorilerde 2 ödülle ayrılmıştı. Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan BigBang Robotik Ekibi "Akıllı Böcek" isimli projeleri ile "İnsanlık Yararına Teknoloji" yarışmasında üniversiteler kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olurken; Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından oluşturulan AERONİST Havacılık ve Uzay Kulübü ,“Roket Alçak İrtifa” kategorisinde ikinciliği elde etmişti.

Yapay Zeka’dan Uçan Araba’ya; Otonom Sistemlerden Uzay Teknolojileri’ne birçok farklı alanı içeren toplam 2 Milyon TL’ye varan ödüllü yarışmalar için Son Başvuru Tarihi 28 Şubat 2019.

TEKNOFEST 2019 kapsamında düzenlenecek olan yarışmalar aşağıdaki gibidir:

Üniversite ve Üzeri için:

• Efficiency Challenge / Robotaksi Yarışması
  • İnsansız Hava Aracı Yarışması
  • Model Uydu Yarışması
  • Mini Jet Radyal Kompresör Tasarım Yarışması
  • Turbofan Motor Tasarım Yarışması
  • Sürü İHA Simülasyon Yarışması
Detaylı Bilgi Almak ve Başvuru İçin Tıklayınız.