2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme ve Ders Kayıtlanma İşlemleri Hk.

Üniversitemiz Bilgi Yönetim Sistemi (UBYS) üzerinde yaşanacak yoğunluk göz önünde bulundurularak, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz dönemi Fakültemizin ders kaydı (kayıt yenileme) işlemlerinin başlangıcı farklı günlere dağıtılmıştır.

Fakültemizin  ders kayıtları 21 Eylül Salı saat 15:00'da başlayıp 26 Eylül 2021 Pazar günü saat 23:59’a kadar devam edecektir. Ders kayıtlanma ve yenileme işlemi, Üniversitemize yeni kaydolan öğrenciler de dahil olmak üzere tüm öğrencilerimiz tarafından yerine getirilmelidir. Belirlenen süre içerisinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o dönem için hiç bir şekilde ders alamayacakları gibi, sınavlara giremeyecekler ve öğrencilik haklarından da yararlanamayacaklardır.

Öğrenim ücreti veya katkı payları ödeme işlemleri 13-29 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak olup, öğrenim ücreti veya katkı payı borcunuzun bulunması durumunda üzerinizdeki borç kaldırılmadan seçtiğiniz dersler danışman onayına gönderilmeyecek ve ders kaydı/ kayıt yenileme işleminiz tamamlanmayacaktır. Kayıt Yenileme veya Ders Kaydı işlemi yapmayan öğrenciler ise ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama ile not giriş listeleri dâhil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.

Öğrenciler ders kaydı ve kayıt yenileme işlemlerini  ubys.hitit.edu.tr  adresinden kullanıcı adları ve şifreleri ile UBYS Sistemi'ne giriş yaparak çevrim içi (online) olarak  yapacaklardır.

Üniversitemize yeni kaydolan öğrencilerimizin UBYS sistemine giriş için Kullanıcı Adı Öğrenci Numarası; Şifre ise T.C. Kimlik Numarasıdır. (Öğrenci Numaranızı öğrenmek için tıklayınız.) Sisteme ilk girişte şifrenizin değiştirilmesi önemle tavsiye olunur. Ders Kayıt işlemleriniz Danışmanınız tarafından onaylandıktan sonra tamamlanacaktır. Danışmanınız uygun göreceği durumlarda sistem üzerinden seçtiğiniz derslerde değişiklik yaparak incelemeniz için yeniden size gönderebilir. Ders kaydınızın onaylandığını görene kadar ders kayıt aşamalarını mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir.

Ders Kayıt İşlemlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

1.  Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrencinin bizzat kendisi sorumludur.

2.  Öğrenci, akademik takvimde belirlenen süre içinde derslere kayıt yaptırmak zorundadır.

3.  Kaydını yenilemeyen öğrenci ders alamaz, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.

4.  Haftalık ders programında diğer derslerle kısmen de olsa çakışan derslere kayıt yapılamaz. Bu koşul devamsızlık sebebiyle tekrar alınan dersler için de geçerlidir.

5.  Katkı payı/öğrenim ücreti ödeme yükümlülüğü olan öğrenciler, ödeme yaptıktan sonra ders seçimi yapabilirler.

6.  Öğrenci, normal olarak alması gereken yarıyılda almadığı veya alıp da başarılı olamadığı derslere, o derslerin verildiği ilk yarıyılda, en alt yarıyıldan itibaren alamadığı ya da başarısız olduğu derslerden başlayarak öncelikle kaydolmak zorundadır.

7.  Üçüncü yarıyıldan itibaren GANO'ya bakılmaksızın öğrencinin bir yarıyılda kaydolabileceği derslerin azami kredi miktarı, o yarıyıl için belirlenmiş kredi miktarının 1/3'ten fazlasını geçemez.​

8.  Öğrencilerimiz söz konusu tarihler arasında kullanıcı adları ve şifreleri ile UBYS'ye girecek ve "Kayıt Yenile veya Kaydımı Tamamla" butonuna basarak kayıt yenileme işlemini gerçekleştireceklerdir. Ancak  borcu olanlar öncelikle borçlarını ödeyecekler ve ödeme tamamlandıktan sonra kayıt yenilemeyi  tamamlayabileceklerdir.

9.  Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler ise ilgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar ve yoklama ile not giriş listeleri dahil hiçbir listede görünmeyeceklerdir.

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

UBYS Öğrenci Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

Öğrenci Ders Seçimi Kılavuzu için tıklayınız.

Öğretim Elemanı Ders Kayıtlanma Süreçleri için tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim–Öğretim ve Sınav Yönetmeliği için tıklayınız.