Mezuniyet Törenimiz Coşkuyla Gerçekleşti

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni akademik ve idari personelimiz, mezun öğrencilerimiz ve çok sayıda mezun öğrenci ailelerinin katılımıyla büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

15 Eylül Çarşamba günü saat 10:30’da Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Spor Kompleksinde gerçekleştirilen tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Mezunlar adına bir konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Birincisi Makina Mühendisliği Bölümü Öğrencimiz Erkan Karagöz, sosyal sorumlulukları göz ardı etmeyen, ülkesi, milleti ve tüm insanlık için faydalı işler yapan ve en önemlisi gelecek nesillere örnek teşkil eden birer Mühendis olacaklarını ümit ettigini söyleyerek mezun olan tüm arkadaşlarına meslek hayatında başarılar diledi.

Programa, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam’ın konuşması ile devam edildi. Bu zorlu pandemi sürecinde mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik eden Prof. Dr. Nurcan Baykam ‘Bundan sonra yolunuzu aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Yolunuz açık olsun.’ ifadelerini kullandı.

Programda son olarak Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan bir konuşma yaptı. Kılıçarslan konuşmasına tüm misafirleri en içten duygularıyla selamlayarak başladı. Prof. Dr. Ali Kılıçarslan Mühendislik Fakültesi olarak yaşamakta olduğumuz salgın döneminde gereken tüm ihtiyaçları olabildiğince karşılayarak üniversitelerin en temel işlevi olan eğitim ve öğretim faaliyetlerini bilimsel ve etik değerlerden taviz vermeden sürdürdüklerini ifade etti. Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Mühendislik Fakültesinde TÜBİTAK 2209 projelerinde, TEKNOFEST’de ve diğer bilimsel projelerde rol alan öğrencilere öğretim elemanları tarafından her türlü desteğin verilmekte olduğunu, Uygulamalı Mühendislik Eğitiminin (UME) her geçen dönem daha fazla öğrenciyi kapsayacak şekilde genişletildiğini belirtti. Bunların yanı sıra gerek sosyal ve kültürel gerekse sanatsal ve sportif faaliyetlerin desteklendiğini, uluslararası alanda öğrencilerimizin deneyimlerini arttırmak için Erasmus programı kapsamında ikili işbirliklerinin hayata geçirildiğini ifade etti.

Dekanımız Prof. Dr. Ali Kılıçarslan konuşmasını tamamlarken Anadolu'nun dört bir yanından gelen yeni mezun ailelerine, yoğun emekleriyle mezuniyeti hak eden öğrencilere ve öğrencilerin üzerinde tartışmasız en büyük emeği olan akademisyenleri içtenlikle kutlayarak teşekkür etti. Kılıçarslan son olarak yeni mezunların yollarının açık olmasını temenni etti.

Dereceye giren öğrenciler onurlandırıldı

Konuşmaların ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgesi ve plaket takdimine geçildi.

Mühendislik Fakültesini ilk üç sırada bitirme başarısını gösteren birinci Makina Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Erkan Karagöz’e Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam tarafından, ikinci Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Mustafa Alperen Yıldırım’a Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan tarafından ve üçüncü Kimya Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Rama Abdülhamid’e Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu tarafından mezuniyet belgeleri ve plaketleri takdim edildi.

Elektrik - Elektronik  Mühendisliği Bölümü’nde ilk üçe girme başarısı gösteren birinci Mustafa Alperen Yıldırım, ikinci Muhammed Öztürk ve üçüncü Adem Güler’e mezuniyet belgeleri ve plaketleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Fatih Işık tarafından verildi.

Gıda Mühendisliği Bölümü’nde ilk üçe girme başarısı gösteren birinci Ayşenur İlikhan, ikinci Aslıhan Tangal ve üçüncü Dua Neccar’a mezuniyet belgeleri ve plaketleri, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kazım Savaş Bahçeci ve Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bülent Kabak ve Dr. Öğretim Üyesi Nedim Albayrak tarafından verildi.

Kimya Mühendisliği Bölümü’nde ilk üçe girme başarısı gösteren birinci Rama Abdülhamid, ikinci Kevser Şentürk ve üçüncü Nida Dündar’a mezuniyet belgeleri ve plaketleri Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Erol Alver, Doç. Dr.  Nihan Kaya ve Doç. Dr. İbrahim Bilici tarafından verildi.

Makine Mühendisliği Bölümü’nde ilk üçe girme başarısı gösteren birinci Erkan Karagöz, ikinci Abdullah Karaköse ve üçüncü Hüseyin Beker’e mezuniyet belgeleri ve plaketleri Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan ve Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sinan Çalışkan ve Dr. Öğretim Üyesi M. Emin Erdin tarafından verildi.

Kepler havada

Dereceye giren öğrencilere belge ve plaket takdiminden sonra, Mühendislik Fakültesi’nde bu yıl mezun olan öğrencilerimize, akademisyenlerimizce mezuniyet belgeleri takdim edildi. Mezuniyet belgelerini alan mezun öğrencilerimiz mezun olmanın sevinciyle, program sonunda büyük bir coşku içerisinde hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar.

Program sonunda mezun öğrencilerimiz hocaları ve aileleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çekerek hayatlarında dönüm noktası olan bu anlarını kayıt altına aldılar.