Proje Tebriği [Prof. Dr. Cengiz BAYKASOĞLU / Doç. Dr. Öncü AKYILDIZ]

Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Baykasoğlu’nun yürütücü ve Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Öncü Akyıldız’ın araştırmacı olarak görev alacağı “Tel Ark Eklemeli İmalat Süreçlerinin Analizi için Termal-Mikroyapısal-Mekanik Benzetim Modellerinin Geliştirilmesi ve Ti-6Al-4V Alaşımı için Deneysel Doğrulaması” başlıklı proje 24 ay ile destek almaya hak kazanmıştır.

Disiplinler arası bir karakter taşıyan bu proje kapsamında, karmaşık geometrili metalik parçaların kalıp gerektirmeden, tek parça halinde ve net/nete yakın ölçülerde üretimine olanak vermesi nedeniyle son yıllarda birçok sektörde yaygın kullanım alanı bulan ve üretimde paradigma değişimine neden olan metal eklemeli imalat (Eİ) teknolojilerinin önemli bir türü olan tel ark eklemeli imalat süreçlerinin gerçek zamanlı bilgisayar destekli simülasyon modellerinin geliştirilmesi konusunda öncü araştırmaların yapılması planlanmaktadır.

Prof. Dr. Baykasoğlu, kabul edilen projenin araştırma grubunun ilgili alanında TÜBİTAK 1001 desteği almaya hak kazanan ikinci projesi olduğunu ve Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek bu araştırmalar ile ilgili alana önemli bilimsel katkılar sunularak, bu teknolojilerin ülkemizde etkin şekilde kullanımına katkılar sağlamasının hedeflendiğini belirtmiştir. Proje kapsamında, lisans ve lisansüstü seviyelerde öğrenciler görev alacak olup, proje ile ayrıca ilgili alanda ülkemizde nitelikli araştırmacıların yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır.

Öğretim üyelerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.